Artiklar i urval, publicerade i

nummer 4-05 av Ortopediskt Magasin:

Ledaren, OM 4-05

 

 

Läs ledaren i sin helhet här!

Lyckad comeback för
ortopeder på Riksstämman

Efter flera års frånvaro på Läkarstämman kom nu ortopedin tillbaka med kraft. Programmet innehöll fyra symposier varav två i huvudprogrammet. Dessutom modererade Björn Rydevik ett symposium om whiplashskador där whiplashkommissionens arbete presenterades. Alla symposierna var mycket välbesökta och uppskattade och nästa år satsar vi på ett ännu större program!

 Läs artikeln i sin helhet här!

Dags för legitimerade
ortopedingenjörer!

Tillsammans med audionomer, biomedicinska analytiker och dietister föreslår nu regeringen att också ortopedingenjörer ska legitimeras.

 Läs artikeln i sin helhet här!

Bästa Föredrag 1:
Patologisk fraktur i proximala femur:
Protes eller rekonstruktionsspik?

Varje år opereras uppskattningsvis 400 svenskar på grund av cancerorsakad fraktur i proximala femur. Haveri efter rekonstruktion är vanligt på grund av frakturens natur med bendestruktion och dålig läkningsförmåga. Den bästa rekonstruktionsmetoden är inte känd(!).

 Läs artikeln i sin helhet här!

2005 års pristagare och stipendiater

Vid SOF-mötet 2005 i Örebro utsågs som vanligt pristagare och stipendiater. På föregående uppslag, det här och nästa ger vi några smakprov på vad de belönats för.

 Läs artikeln i sin helhet här!

Ortopedexamen
- frågor och kommentarer

Lätt eller svårt att klara årets ortopedexamen? Här kan du testa dig själv och dina kunskaper - det är kanske din tur att klara av den nästa gång?

 Läs artikeln i sin helhet här!


© Copyright Ortopediskt Magasin.