Artiklar i urval, publicerade i

nummer 3-04 av Ortopediskt Magasin:

Ledaren, OM 3-04

 

 

Läs ledaren i sin helhet här!

PONSETI huvudnummer på NPOF-möte

Här följer en rapport från NPOF:s sektion på NOF-mötet I Reykjavik 16-20 juni 2004.

 Läs artikeln i sin helhet här!

Privatortopeden jobbar för två

Privatortopedernas framtid är hotad. Det ska inte längre vara möjligt att överlåta kliniker till yngre kollegor. Helt stolligt tycker författarna till det här inlägget, som menar att effektiviteten på de privata klinikerna är sådan att en privatortoped måste ersättas med två offentligt anställda!

 Läs artikeln i sin helhet här!

Lärorikt för Epiphyser

SOF:s årsmöte i Gävle blev en lyckad tillställning för många ortopeder, som kunde återvända hem, uppdaterade och vederkvickta. För de yngre inom specialiteten hade Epiphysen gjort stora ansträngningar för att mötet skulle bli särdeles lyckat. Denna livskraftiga och engagerade samling underläkare hann under veckan med två styrelsemöten och ett årsmöte.

 Läs artikeln i sin helhet här!

Guldregn över ortopeder när stipendier delades ut

Vid årsmötet i Gävle delades årets stipendier ut. I år var fler med och sökte, konkurrensen har hårdnat och styrelsen har haft en grannlaga uppgift att fördela dem!

 Läs artikeln i sin helhet här!

Nationellt Kompetenscentrum för Ortopedi - NKO

Landstingsförbund/Socialstyrelse har gemensamt beslutat att för några av de större folksjukdomarna med etablerade kvalitetsregister satsa ytterligare resurser på nationella kompetenscentrum. Hjärtregistret med placering i Uppsala, Ögonregistret i Karlskrona samt Ortopedi i Lund har nu etablerat Kompetenscentrum.

 Läs artikeln i sin helhet här!

Fler frågor ur ortopedexamen 2004

Här kommer fler frågor ur årets ortopedexamen som du kan testa dina egna kunskaper på. Och skaffa dig en egen uppfattning om svårighetsgraden.

 Läs artikeln i sin helhet här!


© Copyright Ortopediskt Magasin.