Artiklar i urval, publicerade i

nummer 2-07 av Ortopediskt Magasin:

Ledaren, OM 2-07

 

 

Läs ledaren i sin helhet här!

Diskproteskirurgi
- ett gott första intryck?

De senaste 15 åren har kirurgi lanserats som en metod att komma till rätta med svåra smärttillstånd. Men meningarna är delade om nyttan och nödvändigheten.

 Läs artikeln i sin helhet här!

Dags att dra i nödbromsen?

Hur säkra är vi på det vi gör? Det finns studier som visar på skrämmande resultat när det gäller patientsäkerheten, misstag som i värsta fall kostar liv.

 Läs artikeln i sin helhet här!

Att tänka på för gravid ortoped

För inte så länge sedan fanns inga gravida ortopeder, eftersom alla var män. Tiderna förändras, och den här artikeln informerar om vad som gäller.

PLANTARFASCIIT
-plågsamt gissel

Plantartarfasciit är en benign åkomma, med mestadels mycket god prognos. Inom ett år blir 80-90% smärtfria.

Hur behandlar vi
hälsporren - egentligen?

Surfande på bloggar, där helt vanliga människor, utanför doktorns mottagningsrum får uttrycka sig kan man snabbt utläsa en uppgivenhet och frustration över de många valmöjligheterna till benhandling. Ultraljud, kortisonspruta, specialskor, inlägg eller tejp, vad är det egentligen som hjälper?

Sår och benamputation:
Vetenskap och
beprövad erfarenhet

Sårbehandling diskuterades livligt vid en konferens i Hässleholm i februari. Bland annat berördes vikten av att kvalitetssäkra sina rutiner.

Sports Clinic och krigsskador på Bosön

Den 25-26 april ordnade Össur en Amputee Clinic på Bosön i Stockholm, och dagen efter en exklusiv SportsClinic i ett samarbete mellan Össur och Protesidrottarna med medverkan av den legendariske Bob Gailey.

Våra företagsmedlemmar


© Copyright Ortopediskt Magasin.